\
Stacks Image 864

Uitstapjes

Onderstaand treft u een opsomming van diverse dorpjes en bezienswaardigheden in de omgeving van Punta Prima. U zult zien dat het een zeer interessante streek is waar veel te zien en te doen is.


Een bezoek aan Elche is meer dan de moeite waard. De stad beschikt over het grootste palmenwoud (met maar liefst 300 beschermde palmen) van Europa. Tevens is het Castillo Santa Barbara, daterend uit de 16e tot de 19e eeuw om het grandioze uitzicht over de stad een bezoek waard.

Stacks Image 880

Daarnaast zijn nog het Altamira Paleis, het Moorse fort en de Moorse baden zeker de moeite van het bezoeken waard. Zwerf eens langs de rustige dorpen en boerderijen in Moorse bouwstijl, in de valleien van het binnenland van Alicante:Vall d’Ebo, Vall d’Alcalá, Vall De Gallinera, Vall de Laguart. In Gata de Gorgo tref je de meest typische artisanale producten aan van de streek, gemaakt uit gras, palmblad en riet.

Guadalest bevindt zich op een hoge steile rots, met zijn huisjes gebouwd in spleten in de boven alles uitstekende rotsen van een immense vallei, omringd door de bergketen van de streek. Het dorp en zijn kasteel zijn als één geheel geklasseerd als historisch en artistiek monument.

Stacks Image 888

Ontdek El Valle del Pop met zijn kleine dorpjes: Lliber en Xaló (Jalon) met alle zaterdagen hun antiek en rommelmarkten en hun wijncoöperaties.

De bronnen en watervallen van Callosa d’en Sarriá, bekend om Fuentes del Algar, worden veel bezocht voor hun attractieve natuur. (met zones voor kamperen, picknick en barbecue)
Verdere tips: Huerta del Cura, een tuin met tal van exotische palmbomen Palacio de Altamira. La Calohorra, een Arabisch vestingwerk van de XIV eeuw, en veel meer... Bestijg de Coll de Rates vanwaar je kunt genieten van een uniek panoramisch uitzicht op de streek.

Jijona is een wereldwijd befaamd dorp voor het maken van de Turrón (harde noga met hele noten). De fabrieken letten nauwgezet op het verwerkingsproces van die typische kerstzoetigheid. Ontdek ook het natuurpark la Sierra de Bernia. Vanaf de top heb je een fantastisch panorama van heel de noordelijke kuststreek van Alicante

Contact
Neem contact met ons op via het contactformulier of middels:

Telefoon: 0229-755283
Email: info@PuntaPrimaVakantie.nl
Social Media

Facebook_button


Weersverwachting
Torrevieja
Meer weer in Torrevieja